به گزارش شهرآرانیوز، حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز (شنبه) در دیدار صدها نفر از مردم اصفهان، اصفهان را شهرِ تحسین برانگیز علم و ایمان و هنر و جهاد خواندند و با اشاره به اینکه چالش اساسی امروز ما، چالش پیشرفت در مقابلِ «توقف و رکود و ارتجاع» است، افزودند: استکبار در صفآرایی مبنایی در مقابل ملت ایران با تشدید ایرانستیزی، همه امکاناتش را برای القای ناامیدی و بنبست به اذهان مردم بخصوص جوانان بکار گرفته و امروز مهمترین شاخص اثبات ایراندوستی هر فرد، «پرهیز از یأسآفرینی و امیدسوزی» و «ترویج روحیه کار و تلاش و امید» است.
ایشان با تأکید بر تلاش روزافزون مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی گفتند: صحنه گردانان اصلی اغتشاشات اخیر که نتوانستند مردم را به صحنه بیاورند درصددند با ادامه شرارتها، مسئولان را خسته کنند، اما اغتشاشات جمع خواهد شد و ملت با تنفر روزافزون از آنها با نیروی بیشتر و روحیه تازهتر، به کار و تلاش و پیشرفت ادامه خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود به تحلیل چالش اصلی دنیای استکبار با ایران اسلامی پرداختند و گفتند: مشکل اصلی استکبار با جمهوری اسلامی این است که اگر این نظام پیشرفت و در دنیا جلوه کند، منطق لیبرال دموکراسی دنیای غرب باطل خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به سلطه دنیای غرب بر کشورهای مختلف با منطق لیبرال دموکراسی افزودند: در سه قرن اخیر به بهانه نبود آزادی و یا نبود مردم سالاری، منابع کشورها را غارت کردند و اروپای فقیر به قیمت به گِل نشستن بسیاری از کشورهای ثروتمند، ثروتمند شد.
ایشان با اشاره به شگرد غربیها که به اسم آزادی و دموکراسی، علیه آزادی و مردمسالاری در کشورها اقدام میکنند، افزودند: کشور افغانستان یک نمونه نزدیک و بارز است که آمریکاییها به بهانه مردمی نبودن حکومت، به آنجا حمله نظامی کردند، اما بعد از ۲۰ سال جنایت و غارت، همان حکومتی که علیه آن اقدام کرده بودند، سرکارآمد و آنان با فضاحت خارج شدند.
رهبر انقلاب گفتند: اکنون یک نظام، برمبنای دین و مردمسالاری واقعی در ایران، به مردم خودش هویت داده و آنها را زنده و در واقع منطق لیبرال دموکراسی غربی را ابطال کرده است.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: عدهای در داخل بر مبنای تبلیغات غرب، میگویند در نظام اسلامی آزادی و مردم سالاری نیست در حالیکه بیان همین سخنان نشانه آزادی است و روی کار آمدن دولتهایی که از نظر تفکر سیاسی شباهتی به یکدیگر ندارند نیز نشانه حق انتخاب مردم و مردمی بودن نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه اگر جمهوری اسلامی در مقابل امریکا و استکبار کوتاه میآمد و زیربار قلدری و زورگویی آنها میرفت، فشارها کمتر میشد، اما آنها بر کشور مسلط میشدند، افزودند: در این سالها هرگاه صدای قدرتمندیِ جمهوری اسلامی بلندتر بوده، تلاش دشمن برای پنجه زدن به نظام اسلامی بیشتر شده است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: چالش اساسی و امروز کشور ما، چالش «پیشرفت و توقف و رکود و ارتجاع» است، زیرا ما در حال پیشرفت هستیم، ولی قدرتهای استکباری از پیشرفت ایران اسلامی مضطرب و ناراحت میشوند و حرص میخورند.
ایشان افزودند: به دلیل همین ناراحتی و عصبانیت، امریکاییها و اروپاییها با همه امکانات وارد میدان میشوند، اما هیچ غلطی نمیتوانند بکنند، همانطور که قبل از این هم نتوانستند و در آینده هم نخواهند توانست.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در کارزار اساسی ایران و استکبار، آمریکا در خط مقدم قرار دارد و اروپا پشت سر امریکا ایستاده است، گفتند: در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه رؤسای جمهور آمریکا اعم از کارتر، کلینتون و اوبامای دموکرات، و ریگان، بوش و آن سبک مغز قبلیِ جمهوریخواه تا رئیسجمهور فعلی بیهوش و حواس که میخواهد مردم ایران را نجات دهد، همه در مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستادند و از هرکسی هم که توانستند از جمله رژیم صهیونیستی به عنوان سگ هار و زنجیری خود و برخی کشورهای منطقه کمک گرفتند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: با وجود همه این تلاشها، دشمنان ملت در مجموع ناکام ماندند، البته مشکلاتی همچون تحریم، ترور دانشمندان هستهای، بکارگیری انواع شگردهای سیاسی و امنیتی و دادن رشوه به عدهای در داخل برای حرف زدن علیه جمهوری اسلامی، بوجود آوردند، ولی نتوانستند حرکت ملت ایران را متوقف کنند.
ایشان تأکید کردند: در شرایط فعلی که با چنین کارزار و چالشی مواجه هستیم، وظیفه آحاد مردم و مسئولان و همچنین روشنفکران، نخبگان، جوانان و جوامع علمی دانشگاهی و حوزوی، تلاش برای پیشرفت در همه عرصههای علمی، هنری، اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و معنوی است.
رهبر انقلاب پیشرفتها را زمینهساز استحکام و اقتدار نظام خواندند و افزودند: هدف دشمن متزلزلکردن ارکان اقتدار نظام است، بنابراین همه باید موضوع پیشرفت را با جدیت دنبال کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه با طرح این سؤال که «چگونه پیشرفت کنیم؟» گفتند: پیشرفت نیازمند ابزارهای متعددی است، اما مهمترین ابزار پیشرفت، امید است بنابراین دشمن با همه توان خود بر روی القای ناامیدی و بن بست متمرکز شده است.
ایشان با اشاره به امکانات گسترده رسانهای دشمن همچون شبکههای ماهواره ای، فضای مجازی و تلویزیونهای مزدور برای از بین بردن امید، افزودند: با وجود همه این تلاشها، خوشبختانه امید و حرکت برای پیشرفت در کشور زنده است.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: دشمن تلاش دارد تا علاوه بر مردم و جوانان، حتی مسئولان نیز امید خود را از دست بدهند و متأسفانه دشمن یک امتداد داخلی هم دارد که آنها هم تلاش دارند با استفاده از روزنامهها و فضای مجازی، القای یأس و ناامیدی بکنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مشکل اقتصادی داریم که انشاءالله حل خواهد شد، اما در بخشهای دیگر در حال پیشرفت هستیم البته همه تمرکز بر این است که نسل جوان از این پیشرفتها آگاه نشود، به همین علت دشمن و امتداد داخلی آن، این پیشرفتها را کتمان و یا کوچک نمایی میکنند.
ایشان به چند نمونه از پیشرفتها و حرکتهای رو به جلو در هفتههای اخیر اشاره کردند و گفتند: دستیابی دانشمندان ایرانی به روش جدید برای درمان سرطان خون، بومیسازی یکی از تجهیزات استخراج نفت و گاز، افتتاح خط آهن در بخشی از سیستان و بلوچستان که بخش مهمی از خط آهن شمال به جنوب است، افتتاح چندین کارخانه، راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی، بهرهبرداری از ۶ نیروگاه برق، رونمایی یکی از بزرگترین تلسکوپهای جهان، پرتاب موشک ماهواره بر و رونمایی از یک موشک جدید، همه نمونههایی از حرکت رو به جلو کشور، آن هم در زمانی است که دشمن تلاش دارد با برخی اغتشاشات مانع این حرکت شود.
رهبر انقلاب با تأکید براینکه جوان ایرانی در همین روزهای شرارتِ دشمن، زنده و با انگیزه است، افزودند: یکی از شاخصهای اساسی ایراندوستی، امیدآفرینی است، بنابراین کسانی که القای ناامیدی و بنبست میکنند، ایرانستیز هستند و نمیتوانند ادعای ایراندوستی داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: نگذارید کسانی که دشمن ایران هستند، در قالب دفاع از منافع ملی، القای یأس کنند. نویسندگان، شاعران، دانشمندان، روحانیون و همه افراد تأثیرگذار امیدآفرینی کنند و شاخصها و نشانههای امید و پیشرفت در جامعه را سرِ دست بگیرند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان هدف اصلی صحنهگردانان اغتشاشات اخیر را به میدان آوردن ملت دانستند و گفتند: حالا که نتوانستند مردم را به میدان بیاورند در حال شرارتند تا بلکه بتوانند مسئولان را خسته کنند البته اشتباه میکنند چرا که این شرارتها موجب میشود مردم، خسته، و از آنها بیزارتر و متنفرتر شوند.
ایشان در این زمینه افزودند: این حوادث و جنایتها و تخریبها مشکلاتی برای مردم و کسبه درست میکند، اما افراد در صحنه و پشت صحنه این شرارتها، بسیار حقیرتر از آن هستند که بتوانند به نظام آسیب بزنند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بساط شرارت بدون شک جمع خواهد شد و ملت ایران با نیروی بیشتر و روحیه تازهتر حرکت در میدان پیشرفت کشور را ادامه خواهد داد.
حضرت آیتالله خامنهای، توانایی فرصتسازی از تهدیدها را جزو طبیعت یک ملت با ایمان دانستند و با اشاره به نمونههای تاریخی همچون جنگ احزاب و همچنین دفاع مقدس، خاطرنشان کردند: در جنگ احزاب که همه طوایف مشرکان به میدان آمدند، نه تنها دلهای مؤمنان نلرزید بلکه با یادآوری وعده خداوند، بر ایمانشان افزوده شد و از این تهدید، فرصت ساختند همچنانکه ملت ما نیز در دفاع مقدس و در مقابل جنگ احزاب و پشتیبانی همهجانبه دنیا از متجاوز، تهدید را به فرصت تبدیل کرد و به همه دنیا نشان داد شکست نمیخورد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: سابقه فرصتسازی مردم ایران در دفاع مقدس موجب شد تا همین امروز هم هر گاه دشمنان به فکر استفاده از برگ نظامی میافتند متوجه باشند که ملت ایران شکستناپذیر است، همچنانکه بارها به آمریکاییها و مخالفان خود گفته «آمدنتان با خودتان است، اما رفتنتان نه» و در صورت تجاوز، گرفتار و نابود خواهید شد.
ایشان حماسه ۲۵ آبان ۱۳۶۱ و اعزام پر شور و انگیزهتر جوانان دلاور اصفهانی به جبههها را نمونه دیگری از فرصتسازی از تهدیدها برشمردند و گفتند: در اغتشاشات اخیر نیز ملت از این بهاصطلاح تهدید، فرصت ساخت و حقیقت و جهتگیری خود را در راهپیمایی عظیم ۱۳ آبان که با همه سالهای قبل متفاوت بود با شعار علیه آمریکا نشان داد.
حضرت آیتالله خامنهای نمونه دیگری از تجلّی فرصتسازی ملت را تشییع شهدای اغتشاشات اخیر اعم از شهدای مردمی، امنیت و شهدای بسیجی و انتظامی دانستند و گفتند: جوان ناشناختهای همچون روحالله عجمیان به شهادت میرسد، اما جمعیت عظیم مردم در نقطه مقابل خواست دشمن به صحنه میآیند و میگویند شما جوان ما را به شهادت رساندید، ولی ما همگی پشت آن جوان هستیم.
ایشان فرصت دیگر ساخته شده از دل اغتشاشات را، عیانشدن چهره صحنهگردانانِ مدعیِ طرفداری ملت ایران برشمردند و افزودند: عداوت با همه خواستهها و مقدسات ملت ایران یعنی دشمنی با اسلام، قرآنسوزی، مسجدسوزی، دشمنی با ایران و سوزاندن پرچم و بیاحترامی به سرود ملی، چهره صحنهگردانان واقعی را روشن کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ادعا میکنند طرفدار ملت ایران هستند در حالیکه ملت ایران، «ملت مسلمان» و «ملت قرآن و امام حسین» است؛ آیا کسانی که به امام حسین (ع) و به اربعین و راهپیمایی میلیونی آن اهانت و بیحیایی میکنند، طرفدار ملت ایران هستند؟
ایشان در تبیین چگونگی برخورد با عناصر مرتبط با اغتشاشات بر ضرورت تفکیک صحنهگردانان، فریبخوردگان، عاملان جنایت و افراد پول گرفته تأکید کردند و گفتند: این افراد یکجور نیستند. کسی را که بیتوجه به خواست حقیقی دشمن، با او همراهی کرده یعنی فریبخورده، اما جنایتی نکرده است چه دانشجو باشد چه غیردانشجو، باید متنبّه و موعظه و هدایت و بیدار کرد و با پرسش از او که آیا این حرکت موجب پیشرفت کشور است یا ضدّ آن، او را به فکر کردن وادار و هوشیار کرد تا با دشمن همصدایی نکند و به تعبیر امام بزرگوار همه هر چه فریاد دارند بر سر آمریکا بزنند.
حضرت آیتالله خامنهای حکم عاملان جنایات اخیر را متفاوت خواندند و تأکید کردند: عاملان جنایت، قتل، تخریب یا تهدید به آتش زدن دکان و ماشین کاسبان و مردم، و آن کسی که با تبلیغات آنها را وادار به این کارها کرده، هر یک باید به اندازه گناهشان مجازات شوند.
ایشان در این زمینه افزودند: البته مجازات باید بهوسیله قوه قضائیهای که با قدرت و سلامت و پر انگیزه است انجام شود و هیچکس حق ندارد خودسرانه و به خیال خود دست به مجازات بزند.
ایشان با اشاره به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) از پیامبر اکرم (ص) به طبیبی که هم داغ دارد و هم مرهم، استفاده بجا از مجازات و نصیحت را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: تا این ساعت بحمدالله دشمن شکست خورده است، اما دشمن هر روز کید و مکری دارد و با شکست امروز، ممکن است سراغ اقشار مختلف همچون کارگران و زنان برود اگرچه شأن بانوان و کارگران با شرف ما بسیار بالاتر از آن است که تسلیم بدخواهان شوند و فریب آنان را بخورند.
رهبر انقلاب با اشاره به بهکارگیری ترفند «لشکرسازی کاذب» و «انبوهسازی دروغ» در رسانههای ضد ایران با هدف تأثیرگذاری بر افراد غافل و بیخبر، گفتند: آنچه واقعیت دارد، حضور انبوه مردم در میدانهای مختلف دفاع از انقلاب، و تودهنی آنها به بدخواهان است.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، مشکلات اقتصادی را یک واقعیت خواندند و افزودند: نامگذاری سالهای متعدد با شعارهای اقتصادی و تأکید به مسئولان برای علاج این مشکلات، با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد صورت گرفت، اما دهه نود از لحاظ اقتصادی دهه خوبی نبود و اگر به آن توصیهها عمل میکردند و اقدامات لازم را انجام میدادند، وضع امروز کشور و مردم متفاوت میشد البته تحریمها هم در مشکلات مؤثر بود.
رهبر انقلاب با اشاره به تلاش جدی و در برخی موارد مؤثر مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی گفتند: تلاش بیشتر دستگاهها و همکاری و همدلی و هم افزایی مردم و مسئولان، زمینه ساز حل مشکلات موجود خواهد بود و انشاءالله در این زمینه نیز مشت محکمی بر دهان دشمن زده خواهد شد.
رهبر انقلاب در آغاز سخنانشان مردم اصفهان را حقیقتاً شایسته تمجید دانستند و افزودند: اصفهان شهری با هویت کامل ایرانی و اسلامی و شهر زندهی علم و ایمان و هنر و جهاد است.
ایشان، استان اصفهان را عالمپرور خواندند و با تجلیل از علمای پرشمار این منطقه گفتند: اصفهان شهر ایمان و محبت به اهلبیت و شهر میراثهای ارزشمند و کمنظیر هنرهای مطلوب ایرانی است.
حضرت آیتالله خامنهای در تشریح جلوههایی از عمق هویت انقلابی مردم اصفهان گفتند: اصفهان اولین شهری بود که در حکومت ستمشاهی در آن، حکومت نظامی برقرار شد.
ایشان با اشاره به حماسه آفرینیهای لشکر امام حسین (ع) و لشکر نجف به عنوان دو لشکر رزم آور استان اصفهان افزودند: تقدیم حدود ۲۴ هزار شهید، دهها هزار جانباز، هزاران آزاده و وجود خانوادههای سرافرازی که از ۲ تا ۷ شهید تقدیم اسلام و انقلاب و ایران کرده اند، اسناد افتخار و نشانههای هویت انقلابی و جهادی استان است که پاسداری از این آثار پرعظمت، وظیفه هر انسان با وجدان است.
رهبر انقلاب با اشاره به تشییع حدود ۳۶۰ شهید در ۲۵ آبان ۱۳۶۱ در اصفهان گفتند: این همه جوان خونین پیکر میتوانست یک شهر را از درد و غم فلج کند، اما اصفهانیها با روحیه و انگیزه مضاعفِ ایمانی، همان روز جوانان بیشتری را به جبههها فرستادند و کاروان عظیم کمکهای خود را راهی مناطق جنگی کردند.
حضرت آیتالله خامنهای مقابله با فتنهها را از دیگر خصوصیات برجسته مردم اصفهان برشمردند و گفتند: در این چهار دهه هر وقت لازم شده مردم اصفهان در دفاع از اسلام و انقلاب سینه سپر کرده و وارد میدان شده اند.
ایشان با اشاره به گلههای مردم اصفهان در عین برخورداری از ویژگیهای انقلابی و ایمانی گفتند: مسئله آب اصفهان مهم است و مسئولان دولتی که برنامههای خوبی برای حل این مشکلات دارند باید در کار و تلاش بیشتر، شب و روز نشناسند.
رهبر انقلاب، فداکاری و جهاد مردم دیگر شهرهای کشور را در کنار مجاهدتهای مردم اصفهان باعث پیروزی کامل و درخشان ایران در دفاع مقدس خواندند و افزودند: جوانان، واقعیات آن آزمایش کم نظیر را نمیدانند که چگونه ملت ایران بدون هیچگونه حمایت در مقابل همه دنیا و کمکهای همه جانبه ناتو، ورشو، امریکا و شوروی سابق و اروپا به صدام، ایستاد و پیروز شد.
در ابتدای این دیدار، نماینده ولیفقیه و امامجمعه اصفهان، مردم اصفهان را پیشتاز میدانهای فداکاری برای انقلاب و خدمات اجتماعی خواند و گفت: جمهوری اسلامی نیز متقابلاً خدمات وسیعی در بخشهای زیرساختی همچون راهسازی و اتصال شهرها و روستاهای استان به شبکههای آب، برق و گاز انجام داده است البته مشکل آب اصفهان بخصوص در بخش کشاورزی هنوز برطرف نشده است که امیدواریم با اهتمام دولت جدید این مشکل نیز حل شود.
مناقب اصفهان یکی دو تا نیست. اصفهان شهر علم است، شهر هنر است، شهر جهاد است، شهر زنده است. در باب علم، در اصفهان شاید در این چهارصد سال اخیر تعداد علمای بزرگ اصفهان که اهمّیّتشان و ارزششان و شهرتشان مربوط به خصوص اصفهان نیست، بعضیها همهی دنیای اسلام را، بعضی همهی ایران را فرا گرفته، اگر بخواهیم اسم بیاوریم، در فقه و در فلسفه و در حدیث و در تفسیر و امثال اینها یک کتاب قطور خواهد شد فقط اسمشان را اگر بنویسیم.
بزرگان علمای ما حتی تا زمان نزدیک به ما مثل مرحوم آقای نائینی، مرحوم آسید ابوالحسن اصفهانی، مرحوم آشیخ محمد حسین اصفهانی، اینها همه بزرگان علم دورانهای مختلف، قبل از اینها، قبل از اینها، قبل از اینها تا حدود چهارصد سال اصفهانیاند. شهر علم است دیگر. یعنی تربیتکننده است، نه فقط در فقه، در فلسفه هم همین جور است، بعضی هم اصفهانی نیستند، لکن در اصفهان رشد کردند، در اصفهان بروز کردند، اصفهان اینها را رو آورد. این خصوصیت اصفهان است. شهر ایمان و محبت به اهل بیت است.
مسئلهی آب اصفهان مسئلهی مهمّی است. بنده هم دنبال این قضیّه بودهام. دوستان متعدّدی نامه نوشتند، ما هم ارجاع کردیم، دنبالگیری کردیم. اخیراً هم من دنبالگیری کردم. الحمدللّه مشغولند، یعنی کارهای خوبی دارد انجام میگیرد؛ پنج شش اقدام.
حالا مثلاً ممکن است گفته بشود که بعضی از اینها بلندمدّت است، خب باشد، بالاخره دارد کار انجام میگیرد، دارد پیش میرود و انشاءاللّه حل خواهد شد. من حالا به مسئولین محترم دولتی که واقعاً تلاش هم میکنند، کار میکنند، سفارش میکنم در این زمینه هرچه ممکن است بیشتر تلاش کنند، هرچه ممکن است سریعتر کار کنند؛ یعنی واقعاً مردم #اصفهان شایستهی این هستند که ما شب و روز نشناسیم.
دفاع مقدس هشت ساله خیلی حادثهی مهمی بود. خیلی از جوانهای ما نمیدانند چه اتفاقی افتاد. هشت سال همهی قدرتهای دنیا یک طرف؛ ایران یک طرف. خب حالا مثلاً در بعضی از جاها یک حوادثی هست، به یک کشوری حملاتی میشود مثلاً، اوّلاً به آن وسعت نیست که در ایران بود. ثانیاً بالاخره کسانی هستند به آنها کمک میکنند.
آن زمان ناتو همراه صدام بود، آمریکا بهخصوص همراه صدام بود، شوروی سابق همراه صدام بود، بعضی از کشورهای اروپا که خیلی وابستگی به شوروی نداشتند وابستگی به آمریکا هم نداشتند آنها هم همراه صدام بودند؛ مثل یوگسلاوی. یعنی همهی دنیا یک طرف بود و جمهوری اسلامی یک طرف.
خب در این جنگ با همین حرکت مردم و همین انگیزههای مردم آن هم با دست خالی ایران توانست پیروز بشود. ما در جنگ هشت ساله یک پیروزی کامل و درخشان پیدا کردیم.
مشکل استکبار با جمهوری اسلامی ایران است که اگر جمهوری اسلامی پیشرفت بکند و رونق بگیرد و جلوه کند در دنیا منطق لیبرال دموکراسی دنیای غرب باطل خواهد شد.
غربیها توانستند با منطق لیبرال دموکراسی بیش از دو قرن همهی دنیا را غارت کنند. یک جا گفتند اینجا آزادی نیست، یک جا گفتند دموکراسی نیست وارد شدند. به بهانهی ایجاد دموکراسی، اموال آن کشور، خزائن آن کشور را، منابع آن کشور را غارت کردند. اروپای فقیر ثروتمند شد به قیمت به گل نشستن بسیاری از کشورهای ثروتمند مثل هند و چین. حالا ایران استعمار مستقیم به آن صورت نشد، اما اینجا هم هر چه توانستند کردند.
یک نمونهاش جلوی چشم شما همین افغانستان است دیگر. آمریکاییها آمدند بیست سال در افغانستان جنایت کردند، انواع و اقسام جنایتها را انجام دادند، بعد از بیست سال همان حکومتی که علیه او وارد شده بودند، آمد سر کار افغانستان. دادند به او، با این فضاحت خارج شدند.
حالا اگر یک حکومتی، یک نظامی در دنیا به وجود بیاید که منطق لیبرال دمکراسی را رد کند و با یک منطق واقعی به مردم هویت بدهد، به مردم کشورش هویت بدهد، آنها را زنده کند، آنها را بیدار کند، آنها را قوی کند و در مقابل لیبرال دمکراسی بایستد، این منطق لیبرال دمکراسی را ابطال میکند؛ این جمهوری اسلامی است.
مشکل غرب، استکبار، با جمهوری اسلامی این است که جمهوری اسلامی دارد پیشرفت میکند، دارد رونق میگیرد، این پیشرفت را همهی دنیا دارند میبینند و به آن اعتراف میکنند، این برای غرب غیر قابل تحمل است، این را حاضر نیست تحمّل کند.
اگر ما پیشرفت نمیکردیم، اگر ما حضور قدرتمند در منطقه از خودمان نشان نمیدادیم، اگر ما در مقابل آمریکا و استکبار صدایمان میلرزید، حاضر بودیم زورگویی آنها، قلدری آنها را قبول بکنیم، این فشارها کمتر میشد؛ البتّه میآمدند تسلّط پیدا میکردند، امّا دیگر تحریم و این فشارها و این چالشهای اینجوری کم میشد.
هر وقت جمهوری اسلامی ــ در این سالها، چون اوضاع مختلف بوده دیگر، میدانید خودتان ــ هر وقت صدای قدرتمندیِ جمهوری اسلامی بلندتر بوده، تلاش دشمن برای پنجه زدن به جمهوری اسلامی بیشتر بوده.
آنهایی که پشت صحنه اغتشاشات را دارند میچرخانند، میخواستند مردم را بیاورند در صحنه، حالا که نتوانستند، میخواهند شرارت کنند بلکه بتوانند مسئولین کشور را و دستگاه را خسته کنند. اشتباه میکنند؛ این شرارتها موجب میشود مردم خسته بشوند، از آنها بیزارتر بشوند، از آنها متنفّرتر بشوند. حالا که مردم از این اشرار متنفّرند. ادامهی این کار موجب میشود تنفّر مردم بیشتر بشود.
حالا، مطلب اوّل اینکه حوادثی از این قبیل، بله، برای مردم مشکل درست میکند، در خیابانها دکّانت را باید ببندی، ماشینت را باید نگه داری، چه کنی، مشکلاتی درست میکند، جنایتهایی هم خب انجام میدهند، تخریب میکنند، چه میکنند، لکن اینهایی که در صحنه هستند و آنهایی که پشت صحنه هستند، بسیار حقیرتر از آن هستند که بتوانند به نظام آسیب بزنند.
این بساط شرارت جمع خواهد شد بدون شک آن وقت ملت ایران با نیروی بیشتر، با روحیهی تازهتر وارد میدان، در میدان به پیشرفت ادامه خواهد داد.
صحنهگردانهای اغتشاشات خودشان را طرفدار ملّت ایران وانمود میکنند، امّا با همهی خواستهها و عقاید و مقدّسات ملت ایران دشمنی کردند. با اسلام دشمنی کردند، مسجد سوزاندند، قرآن سوزاندند، با ایران دشمنی کردند، پرچم ایران را سوزاندند، سرود ملّی ایران را بیاحترامی کردند. اینها چهرههایشان روشن شد.
ادّعا میکنند طرفدار ملّت ایرانند. خب ملّتِ ایران ملّتِ مسلمان است، ملّتِ قرآن است، ملت امام حسین (ع) است. تو به امام حسین (ع) اهانت میکنی، بددهنی میکنی، بیحیایی میکنی، تو طرفدار ملّت ایرانی؟ به اربعین اهانت میکنی، به راهپیمایی میلیونی اربعین اهانت میکنی، تو طرفدار ملت ایرانی؟ خب، چهرهی صحنهگردانان واقعی این اغتشاش هم روشن شد.
مطلب دیگر در مورد نوع برخورد با عناصر صحنهگردان است. یک بخش صحنهگردانها هستند، یک بخش فریبخوردهها هستند، یک بخش پولگرفتهها هستند، بعضیها جنایت کردند. اینها، همه، یک جور نیستند.
آن کسی که فریبخورده است فقط و جنایتی نکرده آن را باید متنبّه کرد، باید موعظه کرد، باید هدایت کرد، باید از او پرسید: این حرکت تو کمک به پیشرفت ایران است یا ضدّ پیشرفت ایران است؟ او را باید وادار کنید به فکر کردن. آن کسی که بیتوجّه به خواستهی دشمن همراهی با او میکند باید بیدارش کرد.
آن کسی که عامل جنایت است، یا قتل یا تخریب یا تهدید، تهدید؛ اینها بایستی مجازات بشوند. به اندازهی گناه خودشان باید مجازات بشوند. عامل قتل یکجور، عامل تخریب یکجور، آن کسی که اینها را با تبلیغات وادار به این کارها میکند یکجور، هرکدام به اندازهی خودشان باید مجازات بشوند.
البته مجازات به وسیلهی قوهی قضائیه است، اینجا عرض بکنیم هیچ کس خودسرانه حق ندارد به خیال خودش کسی را مجازات کند. پس ما هم نصیحت داریم، هم مجازات داریم، مثل پیغمبر، روش رسولاللّه (ص).
دشمن قصدش این بود که مردم را وارد میدان کند، مردم نشان دادند که با دشمن همراه نیستند. البته دشمن لشکرسازی میکند در رسانهها، لشکرسازی کاذب، انبوهسازی دروغ میبینید در رسانههای گوناگون دشمن، جوری وانمود میکند که آدم غافل و بیخبر تصّور میکند واقعاً یک خبری است. واقع قضیه این نیست، آن چه که انبوه است، آنچه که عظیم است، حضور مردم در خدمت انقلاب و در میدانهای انقلاب است، بله، این خیلی عظیم است؛ اما آن طرف نه، خواستند مردم را وارد کنند، مردم زدند توی دهنشان.
البته دشمن هر روزی یک کِیدی دارد، یک مَکری دارد، اینجا شکست خورد، معلوم نیست که دست بردارد، میرود سراغ جاهای دیگر، میرود سراغ اقشار. هدف دشمن آن چیزی بود که برایش حاصل نشد.
مهمترین مشکل ما هم امروز علی العجاله مشکل اقتصادی است. میبینید بنده سالهاست شعار سال را یک نقطهی اقتصادی قرار میدهم و از مسئولین درخواست میکنم که بروند سراغ حل این مشکل و پیگیری این نقطه. دههی ۹۰ از لحاظ اقتصادی دههی خوبی نبود برای ما. مشکلاتی برای ما به وجود آمد.
اگر چنانچه همان نصیحتها را، همان کارهایی را که حالا بناست انجام بدهند انشاءاللّه میدهند، آن روز انجام داده بودند، امروز وضع ما بهتر بود. بالاخره تحریم مؤثر است، برخی از تدبیرها مؤثر است، مدیریتها مؤثر است، همهی اینها مؤثر است.
من میبینم حالا آنچه که انسان مشاهده میکند، مسئولین در تلاشند واقعاً، جدّاً دارند تلاش میکنند، دارند کار میکنند، کارهایشان هم در موارد بسیاری مؤثر است. در همین وضع اقتصادی هم مؤثر است. اما خب مشکل اقتصادی هست. امروز البته دنیا هم کشورهای مختلف دنیا هم مشکل اقتصادی را دارند. ما هم داریم. باید تلاش کنیم انشاءاللّه این مشکل را برطرف کنیم.